Demo predictive met Alteryx: SIRIUS Insight deelt haar analytische knowhow

20/04/2018

Demo predictive met Alteryx: SIRIUS Insight deelt haar analytische knowhow

Op de Alteryx User Group van vrijdag 20 april heeft François Stevens, Data Scientist bij SIRIUS Insight aan collega-analisten uit diverse bedrijven getoond hoe je stap voor stap een predictive model kan bouwen met Alteryx.

Om een leerrijke en ludieke demo te brengen maakte François gebruik van het thema van de gedeelde fietsen in een welbepaalde stad. Zijn uitdaging is om één week op voorhand de bezettingsgraad van de gedeelde fietsen te bepalen en de impact van het weer hierop.

Alteryx user group Belgium

Het gebruik van real time data

Waar François over beschikt? Een interactieve kaart met de beschikbaarheid van de 3.500 gedeelde fietsen en de 6.000 geassocieerde slots, een website met meteorologische gegevens (regen, wind, zon, temperatuur) en uiteraard…. Alteryx!

Realtime beschikbaarheid van gedeelde fietsen

Verzamelen en bewerken van de data met Alteryx

Gedurende één volledige maand verzamelde François ieder uur al deze gegevens met Alteryx. Aan de hand van een workflow werden al deze gegevens opgeschoond, gestructureerd en samengevoegd in één enkel databestand. Het aanmaken van een interactief dashboard liet François toe beter inzicht te krijgen in de verplaatsingen van de gedeelde fietsen in de stad. Vervolgens baseerde François zich op al deze data om twee types predictive modellen op te zetten: een “random forrest” en een “neural network”.

Een Alteryx workflow om een predictive model te bouwen

De kwaliteit van de voorspellingen

Tenslotte toonde François aan zijn collega-analisten dat de kwaliteit van de resultaten van verschillende predictieve modellen sterk uiteen kunnen lopen. Zo onderlijnt hij het belang van het uittesten van verschillende technieken en het vergelijken van de resultaten ervan. Na het ‘trainen’ van het model en het uitvoeren van de nodige tests op bestaande data is het perfect mogelijk waarheidsgetrouwe voorspelling te realiseren.

De kwaliteit van de voorspellingen van het predictive model

SIRIUS Insight, preferred partner van Alteryx

SIRIUS Insight is al jaren partner van Alteryx. Voor Voor alle geomarketingprojecten en diverse analyses wordt Alteryx Designer gebruikt door onze consultants. Het volledige team is door Alteryx als “Certified Professional” erkend. Een kwaliteitslabel dat ons toelaat om zowel support als trainings van hoge kwaliteit te geven.