Carole en Olivia erkend als topgebruikers van Alteryx

Carole Noon en Olivia Paquot zijn Business Analytics Consultants bij SIRIUS Insight. Iedere dag geolokaliseren, analyseren en modelleren zij bevolkings- en klantendata, omzetcijfers, marktgegevens, … Een belangrijk deel van deze analyses gebeurt met Alteryx. Sinds kort hebben beide dames het certificaat “Alteryx Designer Advanced” waardoor zij tot de absolute topgebruikers in België behoren.

De eerste stappen met Alteryx: een snel en ludiek leerproces

Alteryx Designer Advanced

Vanaf hun eerste dag bij SIRIUS Insight hebben Carole en Olivia met Alteryx leren werken. Een leerproces dat zij als snel, leuk en intuïtief beschouwen. Bij haar eerste automotive project leerde Olivia al snel te werken met heel wat functionaliteiten die haar toelaten grote hoeveelheden gegevens samen te voegen en te analyseren. Carole had reeds ervaring met het coderen in R, toch apprecieerde zij meteen het gemak om met Alteryx te werken. “Ik waardeerde meteen de eenvoud van het op visuele wijze kunnen maken van mijn analyses. Dit gebeurt met intuïtieve functionaliteiten, zonder complexe codering”, legt ze uit. “Doordat de functionaliteiten beschikbaar zijn met een simpele drag and drop is het ook heel ludiek”, vervolledigt Olivia.

“Een hele dag in R coderen (statistische programmeertaal) zou tijdrovend en langdradig zijn.”, vertrouwt Carole toe. “Dankzij het gebruik van Alteryx kunnen we gemakkelijk onze analyses realiseren en heel wat alternatieven uittesten. Zo is het mogelijk om de beste invalshoek te kiezen voor de beschikbare data.”

De certificatie door Alteryx: de erkenning van onze expertise

De twee dames kregen onlangs het “Advanced” certificaat van Alteryx. Dit certificaat wordt uitgereikt na het slagen voor een online examen. Om voor het examen te slagen moeten heel wat theoretische en praktische oefeningen gerealiseerd worden in maximum 2 uur met een score boven 80%.

“De certificatie biedt de mogelijkheid om onze klanten te bewijzen dat we ware experten zijn en zo onderscheiden we ons op de Belgische markt. Bovendien zijn het unieke kansen om onze eigen kennis op pijl te houden”, legt Olivia uit. Zij vindt het een leuke uitdaging die intussen heel het team tracht waar te maken.

Voor Carole, met haar perfectionistische aanpak, was de tijdslimiet een ware uitdaging. Toch heeft ook zij dankzij de certificatie haar kennis verder kunnen verdiepen.

Gebruiker en reseller van Alteryx: een grote meerwaarde voor klanten

Een reseller met kennis van zake

Klanten die bij ons Alteryx aankopen zijn zeker dat wij over de nodige expertise beschikken om hun te begeleiden doorheen het hele proces. Hierbij bieden wij support aan bij zowel de implementatie, het gebruik van Alteryx, het aanmaken of verifiëren van workflows evenals het geven van opleidingen.

Alteryx trainingen op maat van klanten

Zowel Olivia als Carole geven regelmatig Alteryx-opleidingen in diverse sectoren. Meestal organiseren zij deze opleidingen onder de vorm van interactieve workshops, afgestemd op de behoefte van de klant. Zo deed bijvoorbeeld EY een beroep op SIRIUS Insight voor de organisatie van 4 trainingssessies voor hun consultants. Meer weten hierover? Lees hier hun client case.

Complexe modellen in gebruiksvriendelijke applicaties gieten

SIRIUS Insight ontwikkelt ook diverse analytics applicaties. Zo worden de analyses die we regelmatig uitvoeren gesystematiseerd en kunnen we ze rechtstreeks aan de klant aanbieden. Een applicatie die Carole heeft gerealiseerd is een simulator die de impact op de omzet voorspelt wanneer een netwerk aan verkooppunten wijzigingen ondergaat (verplaatsing, opening, sluiting).

Ook heeft ons team een applicatie ontwikkeld die bedrijven toelaat prospecten te identificeren die het meest op hun beste klanten lijken. Hierbij staat Olivia in voor het functioneel design en Carole voor de reporting evenals de kwaliteitscontrole van de gegevens voor en na de analyse.

Ambities voor 2019: deelnemen aan de Grand Prix en ons enthousiasme delen!

In 2019 droomt Olivia ervan om deel te nemen aan de Grand Prix. Deze uitdaging wordt georganiseerd door Alteryx tijdens de conferentie Inspire Europe. Het is een wedstrijd tussen de snelste en bekwaamste Alteryx-gebruikers in Europa.

Tenslotte wensen de dames hun enthousiasme voor Alteryx met meer mensen te delen. “Alteryx is werkelijk een praktische tool, waar iedere persoon die wat affiniteit heeft met data mee kan werken. Het is niet nodig om een analist te zijn om met de tool te kunnen werken”, besluit Carole.