Aanwerving van een Business Analytics Consultant

Aanwerving van een Business Analytics Consultant

Data Analyst

Leadership concurrents

Het bedrijf:

Voor onze KMO, expert in geomarketing en predictive analytics zijn we op zoek naar een Business Analytics Consultant. Ons kantoor gelegen in de regio van Louvain-la-Neuve is vlot bereikbaar vanuit Waals-Brabant, Namen, Halle, Leuven en de Brusselse zuidrand.

Bij SIRIUS Insight maakt u deel uit van een team gedreven experten die door middel van data-analyse, modellering en artificial intelligence klanten uit diverse sectoren de betrouwbaarste inzichten bezorgen om hen te begeleiden naar de meest rendabele investeringen.

Wens jij ook bedrijven uit diverse sectoren bij te staan in de uitbouw van hun verkooppuntennetwerk? De doeltreffendheid van hun marketingcampagnes te verhogen door hun pertinente segmentaties en innovatieve analyses aan te bevelen? De gepaste tools aan te reiken zodat zij sneller en efficiënter zelf hun data kunnen analyseren?

Je beschikt over goede analytische capaciteiten? Je houdt ervan de schat te ontdekken die zich in de data bevindt? Je houdt van modelleren? Dan is deze functie voor jou!

Werken bij SIRIUS Insight

Bij ons kom je terecht in een gevarieerd team experten voor wie innovatie en continuous improvement van groot belang zijn. Flexibiliteit, autonomie en persoonlijke inbreng staan eveneens centraal in de werking van ons team.

Functie:

Als Business Analytics Consultant beheer je zelf klantenprojecten en werk je actief mee aan tal van analyse- en adviesprojecten: geomarketinganalyses, klantenprofilering, modellering van specifieke gedragingen zoals bijvoorbeeld loyaliteit, strategische marketing, analyse van het marktpotentieel, strategisch plan voor de locatie van verkooppunten.

Je brengt de gepaste antwoorden op de vragen en behoeften van de klant en aarzelt niet om hiervoor op creatieve en innovatieve methodes beroep te doen.

Bij de realisatie van het project ben je verantwoordelijk voor zowel de voorbereiding van de data als de statistische en/of geografische analyse ervan. Wanneer de analyses afgerond zijn trek je de nodige conclusies en formuleer je aanbevelingen die je presenteert aan de klant. De projecten die je zijn toegewezen beheer je volledig zelf.

De aanbevelingen en de begeleiding van klanten resulteren uit de verschillende analyses. Deze kwantitatieve aanpak zorgt ervoor dat klanten inzicht krijgen in diverse strategische materies en helpt hen zo de beste beslissingen te nemen.

Kennis en ervaring

Opleiding

Een wetenschappelijke master of een gelijkwaardige opleiding/ervaring met een goede kennis van wiskunde, algorithmics en/of econometrie.

Ervaring

Ervaring (3 à 5 jaar) in een gelijkaardige functie is een voordeel.

Kennis & vaardigheden

 • Je hebt goede analytische en statistische vaardigheden en beschikt over goede synthesevaardigheden.
 • Je beschikt minstens over noties inzake modellering. Ervaring in het operationele gebruik van een model is een pluspunt. Het feit dat je kennis hebt van statistische et wiskundige methodes voor gegevensanalyse en hun gebruik in de praktijk is een pluspunt.
 • Aanvullend op jouw theoretische kennis heb je ervaring met het gebruik van R, Python of een equivalente statistische platformtool.
 • Je presenteert de resultaten van je werk probleemloos intern en aan de klant.
 • U bent Nederlandstalig of Franstalig met een goede praktische kennis van de andere landstaal en van het Engels.
 • Je beschikt over goede relationele vaardigheden en bent een echte teamplayer.
 • Je bent dynamisch, nieuwsgierig en geïnteresseerd in innovatie.
 • Je vertegenwoordigt onze waarden, ons professionalisme en onze expertise.

Aanbod:

 • Contract van onbepaalde duur.
 • Een competitief salarispakket aangevuld met extralegale voordelen.
 • Een interessante functie in het innovatieve domein van analytics.
 • Mogelijkheid tot leren door de samenwerking en het contact met experten.
 • Ruimte voor autonomie en innovatie met respect voor het kader en de objectieven van projecten.
 • Diversiteit in opdrachten en projecten: klanten in verschillende marktsectoren, interne projecten, ...
 • Een dynamische en stimulerende werkomgeving.

Contact:

Gelieve uw kandidatuur te sturen aan Raphaël AMORY per e-mail via hr@siriusinsight.be.