EY: een bedrijvige Alteryx training

EY is een wereldleider in audit-, belasting-, transactie- en adviesdiensten. In een wereld waarin gegevensverwerking en -interpretatie van groot belang zijn, is EY steeds op zoek naar performante tools en innovatieve werkwijzen om het succes van hun klanten te verzekeren. Door de toename van de hoeveelheden data, vaak met een variabele kwaliteit, doet EY beroep op het programma Alteryx om de kwaliteit van haar diensten te verbeteren. Daardoor werd een tweedaagse training met SIRIUS Insight georganiseerd, zodat de consultants van EY de talrijke functionaliteiten van Alteryx beheersen.

Overvloedige, complexe en ongestructureerde gegevens

« Onze consultants worden geconfronteerd met omvangrijke en complexe gegevens van klanten waarvan de kwaliteit erg variabel is. Te vaak werden onze consultants geconfronteerd met de technische beperkingen van klassieke tools voor gegevensverwerking, was data cleansing een tijdrovend proces, realiseerden zij tal van monotone manipulaties en stootten ze aan tegen de beperkingen van datavolumes, …”, legt Caroline Cleppert uit. Zij is Senior Manager bij EY en gebruikt al meerdere jaren Alteryx. Wetende hoe efficiënt en betrouwbaar Alteryx is, was zij reeds overtuigd van de talrijke voordelen die Alteryx zou hebben voor EY en haar klanten.

Een training voor consultancy-experts

De trainingen werden in kleine groepjes georganiseerd onder de vorm van interactieve workshops. Twee Alteryx-gecertifieerde medewerkers (Carole en Olivia) van SIRIUS Insight toonden aan de consultants van EY de kracht en de talrijke mogelijkheden die Alteryx biedt. Via concrete oefeningen leerden de consultants hoe ze snel en efficiënt hun gegevens kunnen opschonen, samenvoegen en analyseren aan de hand van een simpele workflow die steeds opnieuw gerund kan worden. De focus werd vervolgens gelegd op het inladen van data afkomstig van het internet, het aanmaken van macro’s, evenals het connecteren van Alteryx met externe tools (Tableau, PowerBI, Qlikview, Excel,…).

“Iedereen heeft minstens één keer in zijn leven problemen gehad met traditionele gegevensverwerkingstools. Daarom kreeg iedere deelnemer de kans vooraf uit te leggen met welke problemen zij reeds werden geconfronteerd en de zaken die ze wensten te automatiseren of vergemakkelijken”, vertelt Caroline Cleppert. Met al deze informatie werd een trainingsprogramma klaargestoomd rekening houdend met de behoeften van de consultants van EY.

Een grensverleggend resultaat

“Tijdens de training ontdekten onze consultants de kracht van Alteryx en de talrijke mogelijkheden die de tool biedt. Onze efficiëntie wordt hierdoor verhoogd en we realiseren vandaag analyses die voorheen ondenkbaar waren”, verheugt Caroline Cleppert zich. Het opschonen, samenvoegen en analyseren van data wordt nu in een recordtempo gerealiseerd bij EY.

Monotone manipulaties worden geautomatiseerd en maken kostbare tijd vrij voor de analyse van de gegevens en het zoeken naar de beste strategische aanbevelingen voor de klanten.

Focus op expertise

Het gevorderde gebruik van Alteryx bij EY maakt het voor de consultants mogelijk meer tijd vrij te maken voor kwaliteitsvolle consultancy, waardoor zij ook dieper ingaan op de uitdagingen van de klanten. “De efficiëntie van Alteryx maakt het mogelijk om onze focus te leggen op taken met een grote meerwaarde. Voorheen was het samenvoegen en analyseren van data een tijdrovend proces. Vandaag kunnen we doeltreffend de data bewerken en ons concentreren op de ontwikkeling van strategische beslissingstools en scherpere analyses, wat een aanzienlijk concurrentievoordeel vormt”, concludeert Caroline Cleppert.

“De gevorderde Alteryx training heeft ons performanter gemaakt en maakt het mogelijk innovatieve analyses te ontwikkelen. Monotone manipulaties zijn nu geautomatiseerd en complexe analyses worden zeer snel gerealiseerd. Het gebeurt allemaal met minder foutmeldingen, minder handmatige manipulaties en dus minder risico’s bij het verwerken van de data. De expertise en techniciteit van de SIRIUS Insight consultants zorgden voor een training die perfect aansloot op onze behoeften.” Caroline Cleppert, Senior Manager, EY

Alteryx: geavanceerde analyses

Alteryx is de ideale tool om efficiënt data samen te voegen, op te schonen en te analyseren. De ergonomische interface laat de gebruiker toe workflows te bouwen die met één klik opnieuw kunnen worden gerund. Zowel het verwerken van data als het realiseren van prescriptive, predictive en spatial analyses kan in Alteryx gedaan worden zonder codetaal in te voeren. Bij SIRIUS Insight wordt Alteryx al meer dan 10 jaar gebruikt door gecertifieerde consultants en aangeboden op de Belgische markt.

Over EY

  • Aanwezig in 150 landen
  • 212.000 werknemers

In België:

  • 11 kantoren
  • 2.200 werknemers